Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

5 čajů s pomerančem, které musíte vyzkoušet

Když se řekne pomeranč, mnoha lidem se vybaví jednak osvěžující džusy, které se z tohoto ovoce připravují, ale jednak také relativně vysoký obsah pro imunitu důležitého vitamínu C. A i když dnes už si díky supermarketům můžeme vychutnat pomeranče víceméně v kterémkoliv ročním období, stále není od věci si je dopřát i ve formě skvělého čaje, který v zimě zahřeje teplý a v létě osvěží ledově vychlazený. V tomto článku se podíváme hned na 5 produktů s pomerančem, které doporučujeme vyzkoušet. 

Rooibos Orange 

Pokud znáte rooibos, možná se teď podivujete nad tím, že vás nikdy nenapadlo jej kombinovat třeba s ovocem. Nadrcené a oxidované lístky čajovce kapského jsou totiž přirozeně bezkofeinové a s velmi jemnou chutí s nasládlými tóny medu, javorového sirupu či oříšků. A když se spojí s pomerančovým ovocným granulátem, nabídne lehkou a přitom svěží chuť, která vynikne teplá i studená. A co je nejlepší, vzhledem k absenci kofeinu můžete pomerančový rooibos nabídnout i svým dětem. Pokud byste se o tomto čaji chtěli dozvědět více, doporučujeme prozkoumat náš samostatný článek o rooibosu. Rooibos Orange pak seženete přímo v našem eshopu.

čaje s pomerančem

Lapacho Krvavý pomeranč

Lapacho je, stejně jako předešlý rooibos, tématem na samostatný článek. Ve zkratce se však jedná o strom rostoucí v Jižní Americe, kde jej mnozí domorodí obyvatelé pili kvůli údajným účinkům na imunitní systém i jako prevenci při chřipce či nachlazení. V našem čaji Lapacho Krvavý pomeranč jsme pak přirozeně nahořklou chuť lapacha smíchali s pomerančovou kůrou a pomerančovým granulátem, čímž jsme čaji dodali opojné ovocné tóny a decentně nasládlou chuť. 

Sladký pomeranč 

Pokud patříte mezi opravdové milovníky pomeranče, určitě doporučujeme sáhnout po našem čaji Sladký pomeranč, protože intenzivnější chuť tohoto ovoce byste v čaji hledali jen horko těžko. Jako základ jsme použili černý čaj, který nabízí komplexní chuť a pořádnou porci kofeinu, takže se jedná o skvělý čaj třeba hned po probuzení. Zmíněný černý čaj jsme však obohatili hned o 7,5 % pomerančových vloček, 4,5 % pomerančové kůry a 2,5 % pomerančového granulátu. I když tahle kombinace může znít trochu netradičně, my rozhodně doporučujeme jedinečný mix citrusů a černého čaje vyzkoušet. 

Pomerančový puerh 

Pokud jste neznali ani rooibos, ani lapacho, možná pro vás bude překvapením i Puerh Tea Pomeranč, což je také velmi specifický čaj. V našem samostatném článku jsme zmiňovali jeho zajímavou chuť s nádechem kouře a zemitosti a jemnou vyváženou vůni. Do tohoto pomerančového puerhu jsme však přidali navíc ještě příchuť pomeranče, čímž jsme původní kouřovost a zemitost lehce nabourali zajímavým ovocným nádechem. Pokud jste puerh nikdy neměli, určitě ho vyzkoušejte. Ale pozor, vzhledem k obsahu kofeinu není vhodný pro menší děti. 

Tulsi & Pomeranč

Náš článek bychom rádi zakončili něčím výjimečným, a proto jsme vybrali náš jedinečný čaj zvaný Tulsi & Pomeranč. Jeho základ představuje jemná kombinace klasického a zeleného rooibosu, který jsme obohatili o tulsi, někdy nazývanou též bazalka posvátná. A samozřejmě také o osvěžující kombinaci pomerančových květů a pomerančové kůry, což čaji dodá opravdu jedinečný nádech ovoce a podtrhne i tak příjemně sladkou chuť rooibosu. 

Doufáme, že jsme vám v tomto článku pomohli vybrat vašeho pomerančového favorita. Pokud ale ne, nezoufejte, máme toho v nabídce více. Stačí vepsat slovo pomeranč do našeho webového vyhledávače a prohlédnout si výsledky.