Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Recept na zázvorový čaj

Po tisíce let byl zázvor nejvíce ceněn pro své účinky. Samotný zázvor je světle hnědý kořen s výraznou chutí a vlastnostmi. Má vysoký obsah vitaminu C, hořčíku a dalších minerálů. To je důvod, proč je tak žádaný a oblíbený.

Zázvor je světle hnědý kořen s výraznou chutí a skvělými vlastnostmi, pro které je tolik žádaný a oblíbený. Kromě vysokého obsahu vitaminu C a hořčíku je doslova napěchovaný celou řadou dalších prospěšných látek.

Pokud toužíte po zdravém čaji, který Vám dodá sílu, vyzkoušejte Yogi Power. Výtečně chutná zázvorový čaj, pakliže ho dochutíte citronem a mátou. Tuto oblíbenou směs máme připravenou jako čaj s názvem Zázvor a Citron.

Zázvorový čaj

Doporučujeme pít jakýkoliv zázvorový čaj v ranních, nanejvýš brzkých odpoledních hodinách. Vzhledem k jeho povzbuzujícím účinkům by se Vám totiž mohlo stát, že byste pak jen stěží usínali.

V naší nabídce najdete zázvor jako součást mnoha druhů čaje. Například jako čaj rooibos či ovocný čaj. Každý má svoje vlastní kouzlo, chuť a aroma. Všechny lze osladit, a to buď medem, cukrem, skořicí apod. Níže nejdete recept na zázvorový čaj v různých podobách:

Jak připravit zázvorový čaj?

  • Zelený ochucený - 1 až 2 lžičky na šálek - louhovat 2 až 3 minuty na 85ºC
  • Rooibos čaj - 2 lžičky na šálek - louhovat 4 až 5 minuty na 100ºC
  • Ajurvédský čaj - 2 lžičky na šálek - louhovat 20 minut na 100ºC