Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Vánoční dárky pro milovníky čaje a kávy: Máme pro vás 5 tipů

I když se to na první pohled nemusí zdát, Vánoce jsou už za dveřmi. Lámete si také hlavu nad tím, co dát svému kamarádovi, kolegovi z práce nebo třeba obchodnímu partnerovi? Pokud mají rádi čaj a kávu, máte vyhráno a sehnat dárek je opravdu jednoduché. V našem dnešním článku dáme těm z vás, kteří si připadají i chvilku před Vánoci naprosto bezradní, hned pět praktických tipů na to, po jakých dárcích je ideální sáhnout. 

1. Vánoční káva

Asi nejikoničtější vánoční dárek, který můžete někomu dát, je vánoční káva. Nenechte se ale zmást – my do vánoční kávy nepoužíváme kávu, kterou se nám nepovede v průběhu roku prodat, ale kvalitní arabiku, kterou máme standardně v nabídce po celý rok. Jediné, co je tedy jinak, je etiketa, kterou se snažíme ladit vánočně, aby se jednalo o patřičný vánoční dárek se vším všudy. Typově v naší nabídce najdete jak klasickou kávu, tak i kávu aromatizovanou, kdy jsou na kvalitní kávová zrna nastříkány nosné oleje s různými vůněmi. Zatímco neochucená káva je skvělým dárkem pro milovníky klasické kávy a ortodoxní kávomily, pro ty, kteří se nebrání novým kombinacím je dobrá i zmíněná aromatizovaná káva. 

vánoční káva

2. Vánoční čaj

V případě, že chcete obdarovat někoho, kdo není úplně fanda výběrové kávy, můžete sáhnout po vánočních čajích. Ty máme stejně jako kávu v samostatné kategorii a nabídka těchto čajů je tak široká, že si zvládne vybrat snad každý. Povětšinou se jedná o čajové směsi, z nichž některé mají jako základ černý čaj, jiné zelený a některé jsou třeba ovocné, a tudíž jsou zcela bez kofeinu, takže jsou vhodné jak pro děti, tak pro seniory. 

3. Konvička

Dalším skvělým dárkem, kterým potěšíte mnoho zapálených příznivců dobrého čaje, je čajová konvička. V takovém případě může sáhnout hned po několik různých variantách – nejlevnější obecně bývají skleněné konvičky, v nichž můžete připravovat více různých čajů. O něco kvalitnější z hlediska izolace teploty jsou keramické konvičky a pomyslným vrcholem jsou pak litinové konvice, které opravdu dobře vedou teplo a navíc mají opravdu nádherný design, díky kterému sednou jak do moderních, tak i do tradičněji zařízených domácností.

4. Chai Latte nebo kakao

Když nechcete někomu dávat kávu a ani čaj příliš neocení, můžete stále ještě sáhnout po kořeněném nápoji zvaném chai latté, který je kombinací vybraných koření v BIO kvalitě. Kromě toho je skvělou možností také kakao – to u nás na webu nabízíme od německé společnosti Marc & Kay, která nabízí jak 100% kakao, tak i různé ochucené alternativy, které jsou zabalené v praktické dóze, kterou můžete rovnou dát obdarovanému. 

vánoční kakao

5. Bylinné směsi

Na posledním místě musíme zmínit i bylinné směsi, které jsou skvělou variantou do chladných zimních měsíců. I když se na bylinky v dnešní době už příliš nekouká, obsahují celou řadu účinných látek od vitamínů a minerálů až po nejrůznější antioxidanty. O samostatných benefitech nejrůznějších bylin nemůžeme psát na našem blogu, máme pro vás přehledný herbář, kde se můžete o používání bylinek dočíst více.