Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Královský vánoční čaj - Když chcete o Vánocích udělat radost nejen sobě

Vánoce se blíží mílovými kroky a pro většinu z nás to jsou rozhodně svátky klidu a rodinné pohody. A když už trávíme společné chvíle se svými blízkými, proč si k tomu neudělat třeba šálek dobrého čaje? Někdo rád zelený, někdo černý, dětem chutná zpravidla ovocný. Naše vánoční čaje, mezi které patří i náš Královský vánoční čaj, si ale zamiluje každý. A v dnešním článku vám o něm povíme více!

Co Královský vánoční čaj obsahuje?
Základ našeho Královského vánočního čaje tvoří prémiový černý čaj. To znamená, že tenhle čaj obsahuje poměrně dost kofeinu a neměly by ho tak pít malé děti. Jinak je ale vhodný pro každého. K černému čaji jsme přidali kousky ananasu, mandlí a zázvoru. A aby toho nebylo málo, samozřejmě jsme museli použít i takové to tradiční vánoční koření jako hřebíček nebo skořici. K tomu jsme dali ještě špetku světlice barvířské, bylinky, která čaji dodá úžasnou zlatavou barvu, a jemného aroma, jež v nás už při přípravě vyvolává nostalgickou vánoční náladu. A tak vznikl náš Královský vánoční čaj.

Královský vánoční čaj


Jak si ho připravit?
Jelikož základem našeho Královského čaje je černý čaj, je ideální jej zalévat vodou o teplotě 90 až 100°C. Pokud jde o dobu louhování, závisí primárně na tom, jak silný čaj chcete mít. Vzhledem k obsahu koření, které obecně potřebuje více času na vyluhování, ale rozhodně doporučujeme interval mezi 3 až 5 minutami. Pak zbývá čaj jen scedit a můžete jej servírovat. Nic víc na tom samozřejmě není. 

Nemusíte ho pít jenom vy, udělejte radost taky známým

Královský vánoční čaj můžete samozřejmě koupit pro sebe, spolehlivě ale udělá radost také jako vánoční dárek pro vaše blízké. Přesně pro tyto účely jej máme nejen v obyčejném sáčku, ale také v krásně vypadající dóze, která se bude pod stromečkem nádherně vyjímat a rozhodně udělá radost. Navíc taková dóza zamezí přístupu vzduchu a světla, což znamená, že v ní čaj vydrží déle čerstvý. A když na něj obdarovaný nebude mít chuť letos, bez problémů mu čaj vydrží nerozbalený do příštího roku.

Dejte šanci i dalším vánočním čajům
Nezaujal vás zrovna Královský vánoční čaj? To nevadí, v naší nabídce máme vánočních čajů více. Doporučit vám můžeme třeba náš ovocný vánoční čaj zvaný Vánoční pekárna, který je vzhledem k absenci kofeinu vhodný i pro děti. Sáhnout můžete třeba i po našem Vánočním cukroví, jehož základem je medově sladký rooibos obohacený o atraktivně vypadající ledové krystalky, pro které si čaj zamilují zejména děti. A nebo se zkrátka a dobře podívejte do našeho eshopu a vyberte si jakýkoliv čaj, který vás zaujme. Naše nabídka je tak široká, že si vybere každý.

Vánoční čaj 

Líbil se vám náš dnešní článek? Tak to jsme moc rádi! Pokud nemáte zájem o kvetoucí čaje, můžete si přečíst některé z našich dalších blogových příspěvků: