Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Máte rádi zázvor? Tyhle produkty by vám neměly utéct.

Zázvor má mnoho lidí zafixovaný jako první pomoc ve chvílích, kdy cítí náznaky nějakého respiračního onemocnění. Pokud máte jeho lehce štiplavou a příjemně kořeněnou chuť rádi i vy, bude dnešní článek přesně pro vás. Představíme si v něm totiž hned 5 produktů, které zázvor obsahují a které stojí za zkoušku. 

Rise od Shoti Maa

Prvním čajem, který stojí za zkoušku, je bezpochyby čaj Rise od společnosti Shoti Maa, která si zakládá na BIO surovinách a používání sáčků výhradně bez lepidel či kovových sponek. Jsou tak důkazem, že sáčkové čaje nemusí být v ničem horší než ty sypané a konkrétně jejich Rise, který je kombinací bílého ibišku, zázvoru, jablka, máty, skořice, lékořice, citronového extraktu, galangalu, kořene z kurkumy, černého pepře, kardamomu a hřebíčku. Jemně kořeněná a velmi osvěžující chuť je prostě a jednoduše ideální třeba na začátek náročného dne. 

produkty se zázvorem 2

Zázvorové bonbony

Čaje se zázvorem nejsou ani zdaleka jediným produktem, který stojí za zkoušku. V naší nabídce totiž najdete i pravé zázvorové bonbony, kde toto lehce štiplavé koření představuje přes 10 % produktu. Bonbony pochází z Indonésie a pokud byste je nechtěli nechávat rozplynout v ustech, můžete je rozkousnout a vychutnat si opravdu velmi intenzivní štiplavou chuť, kterou disponují. Hodí se mimo jiné na delší cesty autem, na náročnou túru nebo zkrátka a dobře když na vás přijde mlsná.  Zároveň představují vhodný dárek pro každého, kdo má zazvorovou chuť rád. 

Tea Tang Mango & Zázvor 

Je libo trochu exotiky? Pak byste rozhodně měli vyzkoušet čaj Mango Ginger od společnosti Tea Tang. Jeho základ představuje pravý cejlonský čaj, který je obohacený o celé kousky manga a zázvoru, takže se můžete těšit na opravdu jedinečnou a velmi komplexní chuť, která v sobě spojuje štiplavost zázvoru, sladkost manga a hluboké a vyvážené tóny černého čaje. Pozor byste si ovšem měli dát na pití tohoto čaje před spaním, protože obsahuje poměrně dost kofeinu a mohl by vám tak komplikovat usínání. Stejně tak není kvůli zmíněnému stimulantu vhodný ani pro menší děti. 

produkty se zázvorem 1

Hari Tea Zázvor a citron 

Zázvor a citron představují typickou kombinaci, po které lidé sahají při nějaké rýmě či nachlazení. Společnost Hari Tea se ale při sestavování jejich čaje Zázvor a citron řídila pravidly ájurvédy, a proto se můžete těšit na osvěžující čaj kombinující zázvor s citronovou trávou, kurkumou, mátou, citronovou šťávou i kůrou, černým pepřem a řadou dalších přísad. Zajímavé je, že všechny použité suroviny jsou v BIO kvalitě a vzhledem k intenzitě jednotlivých složek je možné připravit z tohoto čaje i druhý nálev. 

Zázvor & Eukalyptus 

Podobně ikonickou kombinaci, jakou je zázvor s citronem, představuje i zázvor s eukalyptem. A přesně tyto dvě složky používáme do našeho čaje nazvaného Zázvor & Eukalyptus. Jako základ byl použit zelený čaj a na zjemnění jinak velmi osvěžující a intenzivní chuť zjemňuje mandarinkový ovocný granulát. I tento čaj obsahuje kofein, a proto není úplně vhodný na večerní popíjení, v průběhu dne ale představuje skvělou volbu. 

Doufáme, že vám tento článek pomohl vybrat ideální produkt obsahující zázvor. Pokud byste ale náhodou stále nedokázali najít svého favorita, doporučujeme se podívat do naší kategorie nazvané zázvorový čaj.