Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Máte rádi broskve? Vyzkoušejte tyto 3 čaje.

Máte nějaké oblíbené letní ovoce, které roste i u nás? Pro nás v Čajové zahradě jsou to mimo jiné broskve. A zatímco v létě si je člověk klidně může dopřát přímo i na vlastní zahradě, přes zimu je obtížné je sehnat I v supermarketu. A když už se to povede, jejich chuť není kdo ví jak skvělá. V našem dnešním článku pro vás však máme hned 3 čaje z naší nabídky, které broskve obsahují a na kterých si můžete pochutnat kdykoliv uznáte za vhodné. 

1. Ovocný čaj Meruňka & broskev

Broskve jsou sice úžasné samotné, ale my je rozhodně doporučujeme vyzkoušet také v kombinaci s meruňkami. Přesně tak jsme totiž vytvořili i náš úžasný čaj Meruňka & Broskev, který sice spadá do kategorie ovocných čajů, ale kromě meruněk a broskví obsahuje i další ovoce a hned několik bylinek. Vsadili jsme na šípky, pomerančovou kůru, kousky jablek, květy slunečnice a květy osmanthu. A samozřejmě na už zmíněné kousky meruněk a broskví, přičemž každá ze složek tvoří aspoň 10 % produktu. Chuť čaje je tak ovocná a dominují jí samozřejmě přirozeně nasládlé meruňky a broskve. Díky květům a dalším složkám má však velmi komplexní chuť a opravdu podmanivé aroma. Tento čaj je skvělý jak teplý v zimě, tak i studený v létě a jelikož je přirozeně zcela bezkofeinový, můžete jej klidně naservírovat i dětem. Zkuste ho v létě třeba s ovocným sirupem, pár kostkami ledu a trochou máty. 

čaj s broskvemi 1-min

2. Rooibos s příchutí Broskev & Meruňka 

Ovocné čaje jsou skvělé, ale chápeme, že člověk čas od času potřebuje změnu, a proto máme v nabídce podobně nazvaný čaj, jehož základ však představuje rooibos. Vsadili jsme tentokrát na rooibos zelený, k jehož vyvážené, osvěžující  přirozeně nasládlé chuti nám intenzivní chuť a vůně broskví seděla více. Místo meruněk jsme tentokrát přidali k broskvím kousky papáji a o atraktivní a výraznou barvu se stará slunečnice. Navzdory použití exotické papáji se však chuť čaje blíží spíše meruňkám a stejně jako ovocný čaj, je i tento rooibos naprosto bez kofeinu. Nemusíte se tak bát, že by vám například bránil v usínání a klidně si ho dopřejte i ve večerních hodinách. K dostání je opět přímo v našem eshopu.

3. Ovocný čaj Ananas & Broskev

Máte chuť spíše na něco exotičtějšího? Tak to vám nejspíš bude po chuti náš ovocný čaj nazvaný Ananas & Broskev. Navzdory názvu jsme toho do něj však přidali mnohem více – jedná se o vyváženou kombinaci broskví, ananasu, papáji, jablek, manga i mučenky, což dohromady vytváří opravdu harmonickou a vyváženou chuť, jakou byste od kvalitního ovocného čaje nejspíše čekali. Podobně jako jeho ovocná alternativa s meruňkou, je i tento čaj skvělý jak teplý, tak studený – schválně ho zkuste servírovat na ledu a ideálně i s kousky celých vychlazených broskví. 

čaj s broskvemi 2-min

Stále jste si jako milovníci broskví nepřišli na své? To nevadí, možností máte opravdu hodně a pokud si nedokážete vybrat z nabízených směsí, udělejte si zkrátka a dobře recept podle svých vlastních představ. Lehký nástřel jsme pro vás připravili v našem receptu na osvěžující bílý čaj s broskví, ale vaší fantazii se meze nekladou a jako základ můžete klidně použít třeba černý nebo zelený čaj.