Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Máte rádi jablka? 3 čaje, které stojí za zkoušku.

Někdo preferuje exotické ovoce, někdo má rád nejrůznější bobule z vlastní zahrádky. Dobrá jablka ale mají také mnoho příznivců a dají se jíst samotné, péct v troubě, moštovat nebo třeba použít do buchet. A kromě toho jsou také vzhledem ke svým chuťovým vlastnostem skvělým základem pro čajové směsi. Tři čaje, které vám zkrátí čekání na jablečnou sezónu  a zároveň stojí za zkoušku, si představíme v tomto článku. 

Pečené jablko 

Dnešní článek bychom rádi začali naší vlastní směsí nazvanou Pečené jablko. Jako její základ jsme použili rooibos, který je přirozeně bez kofeinu a jeho nasládlá chuť mnoha lidem vyhovuje. Přidali jsme k němu ještě šípky, pomerančovou kůru, skořici, kardamom, hřebíček, krájení mandle a příchuť, která celkový dojem z čaje velmi příjemně dokresluje. Vy se tak můžete těšit na nasládlý čaj s pořádnou porcí koření a příjemnou vůní. I když teoreticky jej můžete pít i zastudena, úplně nejlépe vynikne ještě horký za chladných zimních večerů. Vzhledem k absenci kofeinu si jej můžete dopřát beze strachu, že pak budete mít problém usnout a můžete jej dát také dětem, kterým se přirozeně nasládlá chuť mnohdy zamlouvá. 

 

čaj s jablky 1

Jablko & Skořice 

Jen podle názvu byste si mohli myslet, že Jablko & Skořice je vlastně velmi podobná předchozímu čaji. Tentokrát jsme však vsadili na mnohem komplexnější složení včetně rady exotických surovin. Více než 60 % čaje představují jablka, která jsme však obohatili o pořádnou porci skořice cassia, ibišek, kousky papáji, okvětní lístky růží, plátky mandlí a příchuť. Vy se tak můžete těšit na vyváženou ovocnou chuť, do které se promítá jednak sladkost použitého ovoce a jednak také kořenitost skořice, která vás příjemně zahřeje. Stejně jako předcházející čaj, je také Jablko & Skořice přirozeně bez kofeinu, takže jej můžete naservírovat jak sobě, tak svým dětem. 

čaj s jablky 2

Tea Tang Jablko & Zázvor 

Pokud preferujete spíše sáčkové čaje než ty sypané, určitě doporučujeme vyzkoušet produkty od společnosti Tea Tang, v jejímž repertoáru najdete i řadu čajů obsahujících právě jablka, která jsou tématem dnešního článku. My bychom určitě doporučovali Tea Tang Jablko & Zázvor, který využívá pyramidových sáčků umožňujících lepší vyluhování. Uvnitř těchto sáčků byste pak našli jako základ kvalitní cejlonský černý sypaný čaj, který je skvělým zdrojem kofeinu. Doplňuje ho stejný poměr jablek a zázvoru, pro zvýraznění barvy, chutě i vůně byl použit také ibišek. A to je všechno, tyto čtyři suroviny bohaté stačí k vytvoření chutného a intenzivního čaje. Obdobně můžete z repertoáru Tea Tang vyzkoušet také jejich Tea Tang Jablko & Skořice, který obsahuje i rooibos, lékořici či měsíček. Vzhledem k tomu, že základem obou těchto čajů je kofein, byste jej neměli pít ve večerních hodinách, protože by mohly ovlivňovat vaše usínání. Stejně tak nejsou ani příliš vhodné pro menší děti. K vydatné snídani před náročným dnem jsou ale jako dělané. 

Povedlo se vám vybrat vašeho favorita? Pokud ne, nemusíte si zoufat, v nabídce toho máme opravdu hodně a pravdou je, že jablka jsou součástí celé řady ovocných čajů, protože fungují jako velmi dobrý základ. Když proto prozkoumáte naši nabídku ovocných čajů, svého favorita objevíte. Může to být třeba bílý diamant, Brusinka speciál nebo například Černý rybíz