China Sencha

Kód:04265
Dostupnost:Ihned
Dodavatel:Great Tea Garden s.r.o.
Země původu:Čína

Klasický čínský zelený čaj s intenzivní a výraznou chutí a žlutozeleným nálevem. Voní velmi přizozeně. V chuti najdete nasládlé tóny a příjemnou svěžest. Jeho pití dokáže zahnat únavu a vyplavit z Vašeho těla každodenní stres.

Složení: zelený čaj.

Podrobné informace >
od 99,00 Kč
86,09 Kč bez DPH
3.84€
Velkoobchodní cena po přihlášení

Senča - zalévaný čaj, Sencha

Tento čaj dobré kvality a svěží chuti je vhodný jak pro běžné, tak výjimečné příležitosti. Pěstuje se na otevřených plantážích a vše, od sběru po zpracování lístků, probíhá strojově. Na japonském trhu má naprosto dominantní pozici - tvoří více než 80% veškeré nabídky. Pěstuje se na mnoha plantážích v Japonsku, ale také v Číně - čínská Sencha. Existuje i forma čínské černé Senchy. Je podobná jako u klasického zeleného čaje Sencha s jediným rozdílem, že lístky jsou fermentované jako u černého čaje. V naší nabídce najdete senču s nejrůznějšími příchutěmi.

Senča se vyznačuje až dva centimetry dlouhými smaragdově zelenými lístky ve tvaru plochých jehliček, podle kvality s větším či menším počtem zlomků. Lístky mají svěží, lehce trávovou vůni. Bledě zelenavý až žlutozelený nápoj jemné květinové vůně má chladivou a sladkou chuť na jazyku. U těch nejskvostnějších druhů může chutnat po sladkých mandlích. 

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje

V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily.

Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder.

V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic.

Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj

Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin.

Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj.

Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.

Klasický čínský zelený čaj s intenzivní a výraznou chutí a žlutozeleným nálevem. Voní velmi přizozeně. V chuti najdete nasládlé tóny a příjemnou svěžest. Jeho pití dokáže zahnat únavu a vyplavit z Vašeho těla každodenní stres.

Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea

 

English

China Green Sencha

Finest China Sencha. The ideal tea for “green tea beginners“. It has an intense taste and a citruslike flavour.

Italiono

Cina Sencha verde

Il Cina Sencha più raffinato. Il tè ideale per l’approccio con la magia dei tè verdi. Questo tè ha un gusto intenso ed un aroma agli agrumi.

Deutsch

China Grün Sencha

Feinster China Sencha. Der ideale Tee für den Einstieg in den Zauber der grünen Tees. Dieser Tee verfügt über einen intensiven Geschmack und ein citrusartiges Aroma.

Français

Chine vert Sencha

Le très fin Chine Sencha. Le thé idéal pour débuter dans la magie du thé vert. Ce thé dispose d’un goût intense et d’un arôme rappelant le citrus.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies, více informací zde.