Od 26.5.2023 bude probíhat rekonstrukce obchodu a okolí na Masarykově nádraží. Brzo Vás přivítáme v novém.

Jak kombinovat bylinky do čaje

I když většina z nás by asi chtěla léto po celý rok, geografické podmínky nám tak úplně nepřejí a zima bude zase co nevidět v plném proudu. Není důvod si ale zoufat, je to přeci jen po roce opět čas na bylinky, čaje, rodinnou pohodu a v neposlední řadě také Vánoce. Když už jsme ale nakousli ty bylinky,... víte, jak bylinky v čaji kombinovat? V dnešním článku to zjistíte a budete schopni udělat plnohodnotné směsi nejen pro sebe, ale i pro své blízké.

Nejdříve je nutné si stanovit cíl
Kromě toho, že jsou bylinky naprosto nabité zdraví prospěšnými látkami, také dobře chutnají, ovšem to platí jen v případě, že je vhodně zkombinujete. Ještě před tím, než se pustíte do samotného míchání bylinek, je nutné si stanovit cíl. Odpovězte si na otázku, zda chcete, aby čaj byl primárně podpůrným prostředkem při nachlazení, aby se vám po něm dobře spalo, aby podpořil trávení nebo třeba aby jenom dobře chutnal. To pak bude zásadní při sestavování konkrétní čajové směsi.

Jak kombinovat bylinky 

Hurá studovat!
I když náš dnešní článek samozřejmě bude obsahovat hned několik konkrétních receptů, které můžete z nasbíraných nebo vypěstovaných bylinek vyzkoušet, do budoucna určitě doporučujeme problematiku bylinek důkladněji studovat. Využít k tomu můžete  třeba různých tištěných herbářů. Pokud si ale nechcete kupovat knihy, můžete využít herbářů elektronických. My jsme přesně pro tyto účely připravili náš obsáhlý herbář, který vám se studiem pomůže.

Jak konkrétně bylinky míchat?
Míchání bylinek není žádná věda. Když už víte, jak bylinky účinkují, smíchejte bylinky se stejným účinkem dohromady. Ještě předtím však doporučujeme zkontrolovat, že se bylinky obsahem svých látek nějak nenegují. Většina herbářů na to explicitně upozorňuje. Když si takovou základní rešerší uděláte, můžete dojít třeba k následujícím receptům:

 Jak kombinovat bylinky do čaje

Co když ale nemám čas na sbírání bylinek?
Bylinkové čaje má v zimním období ráda spousta lidí. Ne všichni ale mají nutně čas je přes léto sbírat, sušit, třídit a následně si ještě míchat směsi. A přesně pro tyto účely jsme tu my. V naší široké nabídce totiž najdete jak celou řadu konkrétních bylinek, tak i již přichystané směsi, které vám ušetří spoustu práce. A jelikož naši práci děláme poctivě a s láskou, na ničem vás neošidíme. Stačí jen navštívit eshop a vybrat si, co se vám zrovna zalíbí.

Prozkoumejte Herbář

No a to by od nás bylo pro tento článek všechno. Líbí se vám naše příspěvky? Tak to si neváhejte přečíst další! Co třeba některý z těchto: